Logo
 

What's Hot?
Home
Kort Nieuws
Mailing list
Kalender
Ledenhoekje

X.TIME
PinksterWE
Wandelen/Fietsen
Uitstappen

Sporten
Badminton
Running
Zwemmen
Voetbal
Tornooien

Sportongeval

Algemene info
Kort voorgesteld
Lid worden
Deelnemen
Bestuur
Sporta/EGLSF

Contact
Wie is wie

 

Auricula vzw
Morekstraat 192
9032 Wondelgem

info@auricula.be

 

 

 

 

 

 

 


   

Multisportclub Auricula vzw

Auricula is de Gentse Holebi sportclub. De club staat echter open voor zowel holebi's als hetero's. Onderling respect is daarbij de sleutel.

Ons doel is enerzijds te sporten en anderzijds een mogelijkheid te bieden om op een prettige en gemakkelijke manier andere holebi's te ontmoeten. Dit heeft de laatste jaren uitstekend gewerkt en alsmaar meer mensen vinden de weg naar onze sportclub.

Wij hebben resoluut voor een gecombineerde holebi-mannen EN -vrouwen aanpak gekozen. Dit heeft - naast het vermijden van een scheiding volgens geslacht - voor een sterker onderlinge contact en een beter begrip van de respectievelijke problemen en ideeën gezorgd.

Auricula werd gesticht na een uiterst succesvolle cursus zelfverdediging. Dit gaf aanleiding tot een vraag naar een regelmatige sportavond binnen de Gentse Homo- en Lesbienne Organisatie "Het Gehoor". Wij hoopten dat een sportclub een lagere drempel zou bieden om nieuwe mensen te ontmoeten. Het succes van de laatste jaren heeft aangetoond dat ons idee goed was, want het ledenaantal stijgt alsmaar.