Logo
 

What's Hot?
Home
Kort Nieuws
Mailing list
Kalender
Ledenhoekje

X.TIME
PinksterWE
Wandelen/Fietsen
Uitstappen

Sporten
Badminton
Running
Zwemmen
Voetbal
Tornooien

Sportongeval

Algemene info
Kort voorgesteld
Lid worden
Deelnemen
Bestuur
Sporta/EGLSF

Contact
Wie is wie

 

Auricula vzw
Morekstraat 192
9032 Wondelgem

info@auricula.be

 

 

 

 

 

 

 


   

Federaties

Auricula is lid van heel wat overkoepelende organisaties en federaties: Sporta federatie, EGLSF, Holebifederatie, Casa Rosa, ...  

Sporta federatie vzw 

Sinds begin oktober 2004 heeft Auricula ervoor gekozen aan te sluiten bij de Sporta Federatie vzw. Dit is een landelijk erkende sportfederatie die meer dan 300 recreatieve-, omnisport- en multisportclubs, verspreid over heel Vlaanderen, overkoepelt. Zij vertegenwoordigen samen meer dan 20.000 actieve sportbeoefenaars. Hierdoor kunnen ze haar aangesloten clubs optimaal, uitgebreid en professioneel begeleiden.

Aan deze overschakeling zijn natuurlijk een aantal praktische weizigingen verbonden. Deze zullen in de loop van de maand november stap voor stap worden aangepakt, zodat alles klaar is voor de overschakeling die (voor de huidige leden) ingaat vanaf 1 januari 2005. Nieuwe leden worden nu reeds aangesloten bij Sporta.

Naast de grotere uitstraling binnen regio, met eventueel extra activiteiten, wordt ook de verzekering aangepast. Voor ons betekent het vooral een uitbreiding van de polis.

Wens je meer te weten over Sporta, surf dan naar www.sporta.be.

EGLSF

Om de samenwerking tussen de verschillende holebi-sportgroepen in Europa beter op elkaar af te stellen (bv tornooienkalender) werd deze federatie opgericht. Auricula maakt er al jaren deel van uit.

Daarnaast probeert men via deze weg het holebi-sportgebeuren aan te wakkeren in landen waar dit niet zo makkelijk is.

Wens je meer te weten over EGLSF, surf dan naar www.eglsf.info.