Logo
 

What's Hot?
Home
Kort Nieuws
Mailing list
Kalender
Ledenhoekje

X.TIME
PinksterWE
Wandelen/Fietsen
Uitstappen

Sporten
Badminton
Running
Zwemmen
Voetbal
Tornooien

Sportongeval

Algemene info
Kort voorgesteld
Lid worden
Deelnemen
Bestuur
Sporta/EGLSF

Contact
Wie is wie

 

Auricula vzw
Morekstraat 192
9032 Wondelgem

info@auricula.be

 

 

 

 

 

 

 


   

Badminton

Onze Badmintonners

Onze badminton-ledenlijst bevat een 70-tal vrouwen en mannen. Wij spelen twee keer per week in een sporthal te Wondelgem waar wij sinds begin jaren 90 een vaste stek hebben. Wij spelen op een recreatief niveau, sommigen spelen iets sterker, anderzijds is er geen voorkennis vereist.

Wij proberen de nieuwelingen op te vangen bij hun eerste bezoek. In een kort gesprek vertellen wij iets over Auricula. Zo nodig leggen wij de regels van het badmintonspel uit, want wij willen natuurlijk vooral badmintonnen. Je kunt onmiddellijk meespelen. Er is dus geen enkele reden om bang te zijn dat je niet goed genoeg speelt of onhandig overkomt, al doende leert men. 

Aan de sporthal is er een leuke cafetaria verbonden. Na het douchen drinken wij een glas (of kop), hebben wij de mogelijkheid om gezellig na te praten; een unieke gelegenheid om verder met elkaar kennis te maken.

Ben je er klaar voor? Kom dan gewoon eens langs en doe met ons mee!

  • Sportzaal Neptunus, Botestraat 98, Wondelgem

Kalender

  • Op maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur
  • Op zaterdagnamiddag van 13.00 tot 15.00 uur
  • Aangezien we soms vier, soms acht pleintjes ter beschikking hebben, kan je best de kalender raadplegen.

Praktische opmerkingen

  • Voor degenen die de regels van het spel niet helemaal onder de knie hebben, volgt hierna nog een korte samenvatting van de officiële regels gehanteerd door Auricula.
  • Wij hebben een aantal rackets ter beschikking die je tegen een luttele 2 € kunt huren - je hoeft dus niet onmiddellijk een investering te doen. "Pluimkes" hebben wij steeds ter beschikking.
  • Let wel, sportschoenen met zwarte zolen zijn verboden!

Algemene regels

Om iedereen de kans te geven te spelen, vorm je een groepje van 4 spelers en ga je plaatsnemen aan een pleintje. Zo kan je dadelijk beginnen spelen nadat de vorige spelers hun sets beëindigd hebben.

Je speelt 2 sets tot 21 punten, zonder verlenging.

Zeker indien er niet voldoende spelers zijn, is het ieders plicht om te mixen en niet steeds hetzelfde groepje te vormen. Iedereen heeft zijn lievelingspartner, maar iedereen wil wel eens spelen met een volledig bemand/bevrouwd plein.

Merk je problemen met deze regels of heb je vragen, neem dan zeker contact op met de contactpersoon zodat het kan opgelost worden.

Nieuwe spelers

Nieuwe spelers hebben de keuze uit 2 opties:

  • Ofwel betaal je 5 EUR per beurt (niet verzekerd)
  • Ofwel word je lid (lidmaatschap gaat in na storting lidgeld & de bevestiging door de verzekering). Je dient dan ook badmintonbonnen te bestellen (zie ook "lid worden" en "deelnemen"). Je eerste speelbeurt zal je dus cash moeten betalen.

Contactpersoon: dina@auricula.be

Extra training?

Nu en dan wordt ons de vraag gesteld: “worden er door Auricula nog bijkomende badmintontrainingen georganiseerd?”
Als bestuur zijn we uiteraard een groot voorstander om onze leden alle kansen te bieden hun speltechniek te verbeteren. Daarom willen we via deze mailing even polsen hoe groot de interesse is.
Je interesse nu kenbaar maken verplicht je tot niets maar hou er wel rekening mee dat dergelijke training pas nuttig is als je regelmatig kan deelnemen.

Ter verduidelijking: op dit moment kunnen we nog geen antwoord bieden op volgende zaken: de exacte data (wellicht na september) & de kostprijs.

Heb je interesse?
Geef dit aan in een mailtje naar info@auricula.be met eventuele opmerkingen/verwachtingen zodat we met de juiste vragen op zoek kunnen gaan naar een trainer.